lauantai 13. syyskuuta 2014

Ajatuksia muuttovalmiin talon rakentamisesta ja muuta mukavaa

Muuttovalmis, ei avaimet-käteen. Niillä on eroa, ainakin minun mielestä. Olemme tilanneet muuttovalmiin talon, emme koko pakettia avaimet käteen-ajatuksella. Talon tekee muuttovalmiista joku muu kuin me, mutta kyllä sitä siltikin saa olla itse puuhailemassa. Jos paketti olisi avaimet käteen, niin silloinhan se tarkoittaisi, ettei meidän tarvitse tehdä mitään, saataisi vain valmiin kodin avaimet luovutuspäivänä tassuun. Emme käy raksalla joka päivä ( matkaa 25km ), joka viikko kuitenkin ja viikonloput melkein aina oltu maalauksen aloituksen jälkeen. Tiesimme, että saamme tehdä asioita myös itse taloon liittyen jotta se olisi täysin valmis, mutta niitä on kuitenkin yllättävän paljon:

- sisältä siivous, imurilla tai ilman ( DT listassa lukee imurisiivous vain ennen kalustetoimitusta, mutta me olemme imuroineet talon vähintään joka viikko jostakin osasta ellei koko taloa sisäseinien pystytyksen jälkeen), vaikka timpurit ovat siivonneet itsekin hienosti isot sotkut. Suosittelen, koska muuten tuo yksi siivous olisi kova työ! Usein tehtävällä imuroinnilla takaamme timpureille puhtaamman ilman ja miellyttää se silmätkin kun on puhdasta.

- ulkoa siivous, pärjää ilman lavaa, kun talon mukana tulee jättikasseja joihin kerätä ja joista hoidella kärryllä kaatikselle. Lajittelua toivoisin työmiehiltä, mutta sen saa tehdä itse peräkärryyn lastaamisen yhteydessä (kunpa laittaisivat roskat jätesäkkkeihin ja ne sitten kassiin). 

- reklamaatioiden tarkkailu, onneksi ollut vain vähän

- ulkoapäin maalaus, terassin rimotukset on kamalat

- tavaroiden sisäänkanto, niitä ei ole montaa ja hyvin on mennyt takankin 1400kg kiviä lapsi kantorepussa ja veli apuna, alle tunti.

- antennin asennus puuttuu vielä

- verhotangotkin ja muut nippelinaulakot pitää vielä asentaa lähempänä muuttoa

- pilkkoa ylijäämä puutavara takkapuiksi, sitä on jäänyt todella paljon


Tänään saimme tehtyä mielestämme monenmoista, kuten

maalasin autokatoksen katon


Ännä auttoi imuroimaan...

Lisäksi mies siivosi alapohjan ja kiinnitti tuuletuspaalut paikoilleen.

Ja kun illalla saavuimme kotiin, herkuttelimme Pizza HK:lla ja omenakaurapaistoksella:Kinkkukiusauskin valmistui samoilla lämmöillä ja Ässän pukuihin sai jo koristetta etumukseen :Olemme rakennuksella usein viikonloppuisin lounaasta eteenpäin, jolloin Ännän uniaika on todella hyvää työaikaa. Meillä on satunnaisesti lapsenvahtiapuja, joten lapset joutuvat olemaan mukana uuden kodin rakennuspuuhissa. Ainakin tulee oltua ulkona, kiitos hyvien säiden!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti