tiistai 22. heinäkuuta 2014

AsuntomessuiluaNautiskeltiin lasten kanssa helteistä vanhempieni luona ja sopivasti nuo asuntomessut sattuivat siellä olemaan samaan aikaan. Pohdin pitkään, menenkö, kun talo on jo niin pitkällä ja pintamateriaalitkin valittu. No, menin kuitenkin Ännän kanssa piipahtamaan, ettei jäisi harmittamaan. Herra Ännä on alle kaksi, ja aivan täydellistä messuseuraa! Siellä on rappusia kiivettäväksi, kiviä kerättäväksi ja ihmisiä joille jutella. Mieluiten olisin mennyt yksin, mutta menihän se näinkin. Ei kierretty kaikkia kohteita, mutta puutalokohteita, lapsiperheiden taloja ja niitä suht normaalibudjetilla tehtyjä. Pihojen pintoja tulikin katseltua tarkemmin, koska meillekin pitäisi pihaa vielä viimeistellä. Onneksi messukohteissa oli omien ajatuksien suuntaisin pihoja, niin pystyi konkreettisemmin näkemään miltä eri ratkaisut näyttivät. Päällimmäisinä ajatuksena mieleen jäi suuret ikkunat, saarekkeet keittiöissä, vaaleus, kontrastit materiaaleissa, hillityn kokoiset saunat ja pesutilat, siistit pihat. 

 
Pihat oli varmasti tehty rullanurmesta, niin apilattomia ja tuuheista ne olivat. Tarkalla silmällä katselin pihojen korkeuserojen häivytystä ja rakentelua. Meilläkin on naapurin kanssa tontit hieman eri korkeudella ja pensasaita pitää olla, joten keskimmäinen kuva on oikein sopiva ajatus siihen. Oman pihan peräosa on tarkoitus jättää alemmas, ettei metsänrajaan tule korkeuseroa kovinkaan ja alemmalle tasolle tulisi tramppa ja istutuslaatikoita ja omenapuita... Kuten ylimmässä kuvassa.

Ollaan pohdittu myös pyykinkuivausta ja tuulettamista. Tontti on pieni, joten pysyviä esiläolevia perinteisiä telineitä meille ei tule. Mutta Duster on ratkaisu. Se on jättikokoinen oskarinoksa. Lisää infoa löytyy www.duster.fi

1 kommentti:

  1. Ostitteko jo tuon Dusterin? Mäkin sitä vilkasin, mutten vielä jääny kaupoille, kun oli kiire eteenpäin..
    Mitä omenapuuta ootte miettiny? Mulla on ykkösvaihtoehtona kääpiöivät valkeakuulas ja punakaneli, sekä niiden kaveriks itsepölyttyvä pensaskirsikka "Latvian matala".

    VastaaPoista