lauantai 21. kesäkuuta 2014

Tiiliä katolle

Seinät nousivat reilu viikko sitten. Menneellä viikolla asennusporukka laitteli aluskatteetvpaikoilleen ja runkokatselmuskin tuli pidettyä. Vähitellen katto alkaa jo punertaa, miehen tilannepäivitysten perusteella. Itse olen lomaillut lasten ja vanhempieni kanssa pitkin Suomea.

Katto on tiilikatto jo senkin vuoksi, että se määräyksissä oli ja vaimentaa lentomelua tehokkaasti. Katon väri oli määrätty tiilenpunaiseksi. Talohan nousee lentomelualueelle, jossa desibelivaatimys on 32 dB ääneneristyksen suhteen. Talomyyjämme Aki Pelkonen tiesi hyvin vaatimukset ja ne hoitui näppärästi kaupanteossa.

Koska rakennetaan todella lähekkäin toisten talojen kanssa, on naapureiden puoleiset seinät jouduttu eristämään el30-paloluokituksen mukaan. Autokatos jouduttiin eristämään eteläpuolelta myös, koska pelkkä rimoitettu seinä ei täyttänyt valvonnan mukaan vaatimuksia.

Roskia on kertynyt aika paljon. Aluskate ja runkohommista on jäänyt polttokelpoista puuta erittäin paljon ja ne kerätään talteen tulevaa talvea varten. Muu roska on pääosin styroksia lattian eristämisestä sekä muovipakkauksia. Yritämme lajitella roskat energiajätteeseen ja sekajätteeseen tällä erää, jotta roskakustannukset olisivat mahdollisimman pienet.  Onneksi HSYn jäteasema on lähellä. Roskalavaahan meille ei tule tontin kapeuden vuoksi.

Lattiavalua odotellaan, jokohan ensi viikolla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti