keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Tarkastuskuvien muutoksia ja aikatauluja

Syyslomat on vietetty ja arkeen palattu. Loman aikana saimme tarkastuskuvat Design-talolta. Niihin täytyy tehdä haluamamme muutoksia, jotka sitten piirretään lopullisiin kuviin, joilla haetaan rakennuslupaa. Joskus tuntuu siltä, että miksi jo nyt pitää tietää niin monta asiaa lopullisesti, mutta toisaalta, ovatpahan sitten valmiina eikä tarvitse toiste miettiä. Kaiken tämän lisäksi pitäisi pakata tämä vanha oma koti ja muuttaa se pienempään vuokra-asuntoon. Ensimmäinen askel kohti uutta, omaa kotia.

Laitan tähän yhden kuvan pohjasta, johon tulee vielä muutama pikku muutos, lähinnä ovien sijainteja ja aukeamissuuntia.


Meillähän tontin leveys ja rakennusmääräykset rajoittivat paljon talon suunnittelua. Talo ja katos on nyt yhteensä 16m leveä paketti, jotta määräykset toteutuvat. Eteiseen tulee luukkuportaat, joista pääsee sitten käyttöullakolle, jota varten tilataan ne ristikot.

On jotenkin hassua, kun suunnittelijat piirtävät kuviinsa kalusteet paikoilleen ja itse on ajatellut sijoittavansa sohvat, sängyt jne. toisella tavalla. Esimerkiksi makuuhuone tuolla siivessä tulee olemaan työ/vierashuone ja sinne ei tule kiintokalusteita ollenkaan.

Nyt ei auta kuin miettiä vähän vielä talon alustavaa ulkoväriä, jotta saadaan sekin ilmoitettua ja merkittyä lupakuviin. Ehdotuksia otetaan vastaan, katon väri on tiilenpunainen, ja värin pitää olla vaalea, ei valkoinen eikä harmaa.

Talotoimitus siirtyi kesäkuulle tonttikadun kunnallistekniikan viivästymisen vuoksi. Harmittaa, kun olisimme toimitusviikolla päässeet alkuperäisen suunnitelman mukaan melkein jo muuttamaan... Mutta hyvää kannattaa odottaa, eikös?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti