sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Asiat etenevät, omalla painollaan...

Talopaketin valinnan jälkeen olemme saaneet asiat etenemään oikein kivasti. Vastaavaksi mestariksi saimme hyväksi kehutun, kokeneen mestarin. Toivottavasti meidänkin projekti sujuu hänen avustuksellaan hyvin loppuun saakka. Maatöiden tekijöitä on kilpailutettu, samoin paalutus- ja perustusurakoitsijoita. Lopullista valintaa emme ole vielä tehneet, koska rakentamisen etenemiseen tuli pieni, tai siis aika iso mutta kaupungin taholta... Mutta ensin niitä kivoja kuulumisia.

Meillähän kävi niin, että oma kotimme meni nopeammin kaupaksi kuin oletimme ja projektissa vaihdetiin suurempi vaihde päälle. Virallisesti olemme nyt kodittomia, kaupat tästä, meidän ensimmäisestä omasta kodista, tehtiin kuluneella viikolla. Onneksi kotimme saa hyvät uudet asukkaat tuosta seinän takaa! Silti tuntuu haikealta, olemmehan menneet naimisiin tässä asuessa, samoin lapset ovat syntyneet täällä asuessamme.

Kaiken tämän myötä meillä alkoi hiki nousta otsalle, koska piti löytää vuokrakoti, mielellään täältä lähialueilta, jotta arki pysyisi suhteellisen samanlaisena, kuin nytkin. Laajensimme reviiriä Nurmijärveltä Vantaalle, laihoin tuloksin. Kukaan ei halua vuokralaista, joka maksaisi vuokransa, mutta vain alle vuoden ajalta! Onneksi sitten naapureidemme välittäjä tuli avuksi. Hänen kauttaan saimme tietää hyvästä vuokra-asunnosta ja sen onneksemme saimme. Onhan se hiukan mieltäraapivaa muuttaa 10 neliötä pienempään, mutta parempi sekin kun ei mitään ja asunto on yhtä hyvällä paikalla, kuin tämä nykyinenkin.

Sitten niihin ikäviin asioihn... Talopaketti oli tilattu alkuvuoteen, tammi-helmikuulle, jotta pääsisimme muuttamaan ennen elokuuta, jolloin kesän jälkeinen arki astuisi kuvioihin ja se olisi voitu aloittaa uudesta kodista. No. Sähköliittymän tilattuamme mies sai puhelun, että ei sitä voi asentaa, kun katu- ja kunnallistekniikka on valmiit  vasta ensi vuonna urakoitsijan ja kaupungin sählingin takia. Soitto kaupungille ja sitä kautta on lähtenyt sellainen mylly pyörimään, että emme tällä hetkellä tiedä tarkkaan, milloin rakentamaan todella pääsee... Onneksi emme ole yksin asian kanssa - kiitos FB-ryhmämme. Ensimmäisenä mielessä alkoi pyöriä eurot. No, onneksi teemme yhteistyötä ihmisten kanssa ja talotoimittaja DesignTalon kanssa asiat järjestyvät kyllä. Ja onneksi emme olleet vielä tilanneet maa-perustus-paalutus-töitä. Ja, jos pääsemme rakentamaan vasta keväällä, niin ehkä se maakin on pehmeämpää ja lämmittimiä tarvitaan työmaalla vähemmän ;)

Nythän sitten meillä on enemmän aikaa valmistautua rakennusluvan hakuun ja viilata jokainen yksityiskohta talon pohjassa kuntoon. Ei tule ainakaan tehtyä hätiköityjä päätöksiä! Ihana kyllä katsella pohjakuvia, kun tietää, että siitä tulee meidän oma koti - jonain päivänä. Kuviakin luvassa, kunhan lopullisesti tulevat meille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti