maanantai 23. syyskuuta 2013

Pohdintaa ja kilpailutusta

Huh, sanon minä! Hiukan on hoppua pitänyt, kun meidän asunto menikin kaupaksi hupsista vain. Se tarkoittaa sitä, että rakennuttamaan pitäisi alkaa heti kun tontille pääsee eli marraskuussa tai joulukuun puolella. Suurin mutta on se talo.

Olemme vierailleet Ainoa-kodilla, Design-talolla ja Deko-talolla. Sähköpostitse olemme olleet yhteydessä useisiin muihin firmoihin, saamatta vastausta. TOntin leveys asettaa tietyt rajat, joiden vuoksi talovalikoima on erittäin rajallinen. Varsinkin valmistalotoimittajilla. Kaiken mittailun ja tuumailun jälkeen olemme päätyneet L-malliseen ratkaisuun, johon tulee autokatos/varasto päätyyn. 

Ensimmäinen vierailukohde oli Design-talot, koska niiden kylttejä olemme nähneet neidin harrastusmatkalla enemmän kuin muiden toimittajien. Palvelusta jäi hyvä mieli, toimistosta jäi kuva, että tuote on laadukas ja asiakasta kuunnellaan. Myös asiantuntevuus on ollut mainittavaa sekä yhteydenpito helppoa. Meidän talo tulee lentomelualueelle ja siellä rakennetaan tiiviisti, joten desibeli- ja paloeristykset täytyy olla tietynlaiset. Nekin huomioitiin heti suunnitteluvaiheesta alkaen. Talo, josta meille on pohjaa lähdetty piirtämään on Hailuoto 168. Meille taloa joudutaan lyhentämään, mutta se ei haittaa, että ison talon toimitussisältö kuuluu myös pienennettyyn taloon. Pienennys on muutostyöksi luettu juttu. Runkosyvyydeltä metrin suurempi kuin kaksi muuta taloa. Suunnittelija on myös innokkaasti lähettänyt kutsuja taloesittelyihin, joista yhdessä kävimme.

Dekotalolla on myös vierailtu. Palvelu on ollut hyvää ja yhteydenpito helppoa. Olemme saaneet vastauksia nopeasti. Talo, josta meille taloa lähdetiin muokkamaan oli Deko 160 Klassinen. Toimitussisällössä jonkin verran poikkeamia ja suppeampi verrattuna Design-taloon, enemmän kuitenkin kuin Ainoa-kodilla. Toimistolla pintamateriaaleja kosketellessa jäi tunne, että ei olisi niin laadukkaita, kuin kahdella muulla. Ehkä se oli vain tuntuma. 

Ainoa-kotihan on Design-talotehtaalta tuleva, K-raudan myymä tuote. Myyjä, joka meille sattui, oli asiantunteva ja kovasti pyrki kauppaamaan tuotetta. Olimme itse piirtäneet ajatukset paperille, jonka pohjalta he piirsivät meille talon. Sitten he laskivat tarjousta valitsemamme lämmitysjärjestelmän ja muiden toiveiden puitteissa. Myyjä selvitteli hyvin asioita ja huomioi rakennusvaatimukset mukavasti. Toimitussisältö on suppeampi kuin kilpailijoilla ja esimerkiksi makuuhuoneisiin joutuisimme ottamaan kaappeja lisää.

Kovasti olemme pohtineet ja pohdinta jatkuu edelleen. Tämän kaiken lisäksi olemme etsineet vuokrakotia, koska joudumme omasta kodistamme lähtemään ennen kuin pääsemme rakennushommiin, yrittäneet hankkia vastaavaa mestaria, kilpailuttaneet perustuksia, paalutusta ja maatöitä. 

Tässä kohtaa kysynkin, jos joku täällä sattuu vierailemaan ja omaa kokemusta em. talofirmoista tai tietää hyviä urakoitsijoita pääkaupunkiseudulla, kerrothan sen meillekin! OIkeat kokemukset ovat parhaita mielestäni juuri silloin, kun valitaan tekijää työhön, jossa laadulla on suuri ja pitkäaikainen merkitys.

PS. Sosiaalinen media on loistojuttu. Tapasimme eilen monta tulevaa naapuriamme ;) Meillä on ilo olla osa Facebook-ryhmää, jossa jäseninä on meidän kotikujan ja -kadun muita rakentajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti