lauantai 10. toukokuuta 2014

Hitaasti mutta varmasti...

Työmaalla työt ovat edenneet, mutta ei nyt niin ihmeellisesti, että olisi tullut niistä pienistä askeleista kirjoitettua. Maatyöt ovat siinä pisteessä, että perustukset voivat tulla, jee! Mutta kuinka tähän on tultu?

Kaivuutyöt alkoivat ennen pääsiäistä ja todella nopeasti palauttaja voitiin tilata paikalle. Palautuksen jälkeen työt sitten seisoivatkin, koska byrokratia pitää huolen, ettei liian nopeasti pääsisi eteenpäin. Ihmettelimme missä HSY-paperit viipyilevät, kun ne olisi pitänyt allekirjoittaa liitostöiden saamiseksi. Hukattu tms. Oli selitys. Niinpä menimme suoraan Vantaan perukoille kirjoittamaan paperit alle, ettei uusia yllätyksiä tulisi. Design-talon puolesta hoidettavat LVI-paperit antoivat odottaa leimausta, koska etenivät kaiketi sillä ajatuksella, mikä alunperäinen aikataulu oli. Kun kuvat oli saaneet leiman, saimme tilattua liitosajan, joka olikin tosi pian pelätyn kahden viikon sisään. Lisäksi piti haalia Kaivulupakin jne, kun Vantaa on sijoittanut liitoskohdan perustuksen alle jäävään kohtaan. Luvastakin pitää maksaa erikseen! Eihän se meidän idea ole, että on pakko kaivaa kunnan puoleltakin...

Luvat saatiin ja kaivuutyöt jatkuivat, pari viikkoa melkein haaskaantui hyvää aikaa. Mutta nyt on salaojat vedetty ja perustuksia odotellaan. Vielä routaeristeet paikoilleen, niin voimme jäädä odottelemaan kesäjoulua eli talon saapumista!

Jäteasiat hoidettiin kuluneella viikolla kuntoon. Päädyimme jo ennen luvan hakua lajittelemaan jätteet Sortit-kasseihin. Tontillamme ei olisi tilaa lavalle ja meistä sitä on turha seisottaa tontilla kun valmistalo elementeistä on kyseessä ja oletamme roskaa tulevan vähemmän kuin pitkän tavaran käyttäjälle. Otimme aluksi kaksi kassia, puulle ja sekajätteelle. Mitä muuta jätettä voisi tulla niin paljon ettei IKEAn kassi riitä? Puusta kaikki mahdollinen kasataan/siistitään halkojen kaveriksi ja
poltetaan takassa.

Sähkösuunnitelmia tehtiin myöskin, ei kovin suuria muutoksia. Lähinnä valaisinpisteiden siirtoja, pari pistorasiaa lisää ja vähän makkareista siirreltiin antenni-nettirasioita myös. Tuntuu hassulta miettiä valojen paikkaa, kun ei sitä taloa vielä ole. Ja otettiinhan me kaksi ulkovaloa lisää. Tonttimme on niin pieni, että ei nähty tarvetta vetää maanalaisia johtoja pihapylväsvaloille. Yksi pistorasia otettiin varaston seinään että tarvittaessa lapsille saa siihen halogeenin lumileikkejä varten.

Seuraavat valinnat tulee olemaan pintamateriaaleja, joka onkin oman lukunsa. Sen aika on parin viikon päästä sisustusillassa. Paljon on mietitty etukäteen laattoja ja seinien värejä, mutta katsotaan kuin käy.

Kuviakin tulossa, mutta ne on kamerassa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti